Branddetectie Dentergem

ALARM GROUP BELGIUM

Alle type brandalarmen, CO-melders, gasdetectoren, rookmelders... voor particulieren en bedrijven in Dentergem.

De schade die een brand kan aanrichten in uw woning of bedrijf is vaak catastrofaal. Voorkomen is beter dan genezen. Dat kan al met een zeer beperkt budget. Rookkoepels, gasdetectoren of CO-melders kunnen uw leven redden. Alarm Group Belgium installeert brandmeldsystemen voor particulieren als voor bedrijven in Dentergem en Markegem, Oeselgem, Wakken.

Wij beschikken over een ruim assortiment branddetectoren. Elk met hun specifieke toepassingsgebied.
U kunt uw brandalarm laten aansluiten op uw gsm of meldkamer, eventueel samen met uw inbraakalarm.
Rookmelders zijn VERPLICHT in alle woningen per verdieping vanaf 2020.

AIR-sampeling rookdetector

Voor gebouwen waar veel luchtverplaatsingen plaatsvinden of veel stof in de lucht hangt is er een continue ontleding van de aerosolbestanddelen door de aspirator. Die onderscheidt doeltreffend rook van stof. AIR-sampeling rookdetectiesystemen bieden een flexibele oplossing om te detecteren in moeilijke toegankelijke ruimten of vandaalgevoelige omgevingen zoals o.a. liftschachten, besturingskasten, luchtkanalen en gevangeniscellen.

Brandbeams

In grote hallen kan gebruik gemaakt worden van brandbeams. Een lineaire rookdetector is voor lange afstanden en samen gesteld uit een optische beeldsensor. De zender stuurt een unieke sequentie ultraviolet en infrarood licht naar de ontvanger.

Gasdetectoren en CO-melders

Voor besloten ruimtes en kelders, technische ruimtes met gas of stooktoestellen of waar industriële processen plaatsvinden plaatsen we nauwkeurig uitgekozen meettoestellen die een schadelijke concentratie van gas of koolstofmonoxide opsporen. Zo worden explosies of vergiftigingen vermeden.

Thermovelocimetrische detectoren

Deze TVC detector werkt op twee manieren door een snelle temperatuurstijging binnen een bepaalde tijd of een overschrijding van ingestelde maximum temperatuur. Is van toepassing voor omgevingen die onder normale omstandigheden vuil of rokerig zijn en kunnen gebruikt worden waar rookmelders ongeschikt zijn.

Optische rookmelder

Deze rookdetector is werkzaam volgens het lichtverstrooingsprincipe en bijgevolg perfect voor toepassingen waar er langzame of smeulende branden verwacht kan worden.

Multisensordetectoren

De multisensor detector combineert optische rook- en temperatuursensoren. Deze detectoren zijn zeer gevoelig voor een breed gamma van branden. Zeer geschikt voor omgevingen zoals hotelkamers.

Vlamdetectoren

In keukens en werkplaatsen waar stoom, rook of mist sowieso aanwezig is wordt een UV licht en Infrarood sensor gebruikt om vlammen snel waar te nemen en het brandalarm te activeren. Deze detector reageert op flakkerende infrarood straling met lage frequentie, zodat vrijwel alle vlammen gedetecteerd worden. Een vlamdetector is ontworpen om gebieden te beveiligen waar er een verhoogd risico is op open vuur.