Branddetectie

Voorkom catastrofes en ongevallen met de juiste brandsensoren.

Brandveilig wonen en werken

Brandveiligheid kent wetten en normen. Sinds 2021 zijn rookmelders in iedere woning verplicht. Door een brand tijdig te detecteren, voorkom je heel wat ellende. Bij Alarm Group Belgium vind je diverse brandsensoren voor iedere ruimte. Onze experts adviseren vanuit jaren ervaring het systeem dat het best aansluit op jouw noden. Daarnaast kunnen we als vergunde beveiligingsfirma nagaan of je pand voldoet aan de geldende brandveiligheidsnormen.

Airsampling rookdetector

Voor stoffige ruimtes

Airsampling rookdetector

Een airsampling rookdetector onderscheidt rook van stof, in no time. Ideaal in ruimtes waar veel luchtverplaatsingen zijn of veel stof in de lucht hangt.

Brandbeams

Voor grote ruimtes

Brandbeams

Brandbeams zijn geschikt in grote hallen. Deze lineaire rookdetectoren bestaan uit optische beeldsensoren en zijn speciaal ontworpen voor lange afstanden.

Gasdetectoren en CO-melders

Voor technische ruimtes

Gasdetectoren en CO-melders

Gasdetectoren en CO-melders nemen schadelijke concentraties van gas of koolstofmonoxide waar. Zo vermijd je explosies en vergiftiging.

Diversiteit aan topmerken

Thermovelocimetrische detectoren

Meet temperatuurstijgingen

Thermovelocimetrische detectoren

In vuile of rokerige ruimtes zijn rookmelders ongeschikt. Tvc-detectoren sturen een signaal uit wanneer de temperatuur plots heel snel stijgt of de ingestelde maximumtemperatuur overschreden wordt.

Optische rookmelder

Voorkom smeulende branden

Optische rookmelder

Met de optische rookmelder kan je langzame en smeulende branden detecteren. De rookdetector werkt volgens het lichtverstrooiingsprincipe en reageert wanneer rook de infraroodstraal onderbreekt.

Multisensordetectoren

Combineer verschillende sensoren

Multisensordetectoren

Multisensordetectoren combineren optische rookdetectoren met temperatuursensoren. De detectoren zijn daardoor erg gevoelig voor een brede waaier aan branden. Ideaal voor ruimtes zoals hotelkamers.

Vlamdetectoren

Signaleer vlammen in mistige ruimtes

Vlamdetectoren

In ruimtes waar stoom, rook of mist sowieso aanwezig is, signaleren vlamdetectoren de aanwezigheid van vuur. De sensoren reageren op flakkerende infraroodstraling met lage frequentie, zodat elke vlam wordt opgemerkt.

24u/24u SUPPORT

Alarm Group Belgium is dag en nacht bereikbaar in geval van nood. We reageren altijd binnen het kwartier en laten niets aan het toeval over!